tiistaina, toukokuuta 01, 2012

Tiistai, viikko 18

Herätys klo 7.40, 9 tunnin yöunet tekivät hyvää! Tiistai lähti käyntiin aamiaisella hotellin ravintolassa klo 8. Aamutreenin teimme tänään vasta klo 10, koska aamupäivälle meillä oli vain yksi treeni. Talvella harjoituskaudella lähes joka viikko uimme tiistaisin aamupäivän toiseksi treeniksi, mutta tässä vaiheessa kautta uintitreenit ovat jo jääneet lähes kokonaan pois ohjelmasta.

Aamupäivän ohjelmassa oli vesillä 12x500m, niin että vauhtia vaihdettiin jokaisen sadan metrin välein. Vauhteina vaihtelimme vuorotellen vauhtikestävyys- (VK) ja peruskestävyysvauhteja (PK). Kaikki vedot vedettiin paikaltaan. Treeniin kului aikaa 75 min ja matkaa taittui 10 km. Tykkään todella paljon tehdä tämän tapaisia harjoituksia, joissa melotaan matkaa, mutta vauhtia vaihdetaan kesken vedon. Tämä treeni oli aika tyypillinen harjotus minulle ja vastaavia treenejä löytyykin ohjelmasta viikoittain.

Suihkun jälkeen kävimme lähikylässä nimeltään Mortagua ostamassa vettä kaupasta ja sen jälkeen söimme lounasta klo 12.30. Lounaan jälkeen ennen päiväunia juttelin vielä Skypessä Suomeen.

Päiväunet klo 14-15, sen jälkeen välipalaa ja iltapäivätreeniin valmistautuminen. Klo 16.30 taas matka treenipaikalle ja käsienpyöritysten jälkeen olimme klo 17 vesillä.

Iltapäivätreenissä meloimme ensimmäiset 20 minuuttia vastuksella. Vastuksena käytän yleensä pelkkää "mustekalaa" kajakin ympärillä, välillä käytössä on myös tennispallot mustekalassa. Vaikka mustekala ei ole mikään kovin paksu, niin kyllä se hyvin menoa jarruttaa! Vastuksella meloimme 5x1min VK-vauhdilla. 20min jälkeen otimme vastuksen pois ja meloimme 10x3min/1min PK-vauhdilla. Tämän iltapäiväharjoituksen tarkoitus oli toimia sekä palauttavana- että tekniikkatreeninä. Keskityinkin koko treenin ajan miettimään kajakin liukua ja laittamaan melan veteen riittävän edestä. Treeniin kului yhteensä 65 min ja 10 km.

Melonnan jälkeen teimme vielä lyhyen pikavoiman: kaksi liikettä (leuanveto ja etunojapunnerrukset), 5 sarjaa/liike, 10 toistoa/sarja.

Suihkun kautta matka jatkui päivälliselle klo 19.30. Ja päivällisen jälkeen vuorossa oli päivän nettisurffailut ja blogin päivitys. Illalla jos vielä jaksaisi vähän venytellä, niin tämä tiistai alkaisi olla pulkassa. Päivän treenisaldoksihan tuli 2h 20min (20 km) melontaa ja 15 min voimaharjoittelua. Yhteensä siis 2 h 35min. Päivä oli selvästi kevyempi kuin eilinen, joten eilisestä väsyneet ja vähän kipeät lihakset saivat vähän kevyempää treeniä tänään.

Ja tämän vappupäivän kuvat ovat treenijärvestämme. Kaksi ensimmäistä kuvaa ovat alhaalta melontapaikalta otettuja ja kaksi jälkimistä ylhäältä huoneistomme parvekkeelta. Huomiseen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti