sunnuntaina, toukokuuta 06, 2012

Sunnuntai, viikko 18

Sunnuntai on hyvin usein minulla lepopäivä, niin tänäänkin. Heräsin aamulla klo 8 yhdeksän tunnin unien jälkeen. Klo 9 menimme hotellin ravintolaan aamiaiselle. Aamupalan jälkeen ajoimme lähikylään ostamaan pyykinpesuainetta. Ja takasin kämpille tultuamme kävin päivän pääprojektin, pyykinpesun, kimppuun. Uusi treeniviikko onkin aina mukava aloittaa puhtailla treenivaatteilla! Pesukoneen pyöriessä surffailin netissä ja katsoin Viidakon tähtösten uusimman jakson netistä.

Lounaan jälkeen kävimme pienellä lähiseutuajelulla. Mitään ihmeellistä emme nähneet, pieniä portugalilaisia kyliä toinen toisen jälkeen. Klo 16 mulla oli varattuna tunnin hieronta hotellin kylpylässä, olikin tosi hyvä saada hierontaa väsyneille lihaksille. Ja oli tosi mukava rentoutua hetkeksi hieronnassa, vaikka hieronta olikin enimmäkseen öljyn levitystä kuin urheiluhierontaa! Hieronnan jälkeen makoilin vielä hetken kylpylän saunassa. Mukavan rentouttava iltapäivähetki! Loppupäivän käytinkin vain hengailuun netissä, tv:n katseluun ja kirjan lukemiseen.

Rentouttava sunnuntaipäivä on siis takana hyvän treeniviikon jälkeen. Koko viikon treenisaldoksi tuli 11h 25min (103km) melontaa, 5h 35min voimaharjoittelua ja 1h 35min yleisharjoittelua. Yhteensä siis 18h 35min. Viikko oli siis aika tyypillinen kilpailuja edeltävän ajan viikko. Yksittäiset treenit eivät olleet siis mitään superkovia, mutta viikon kokonaisrasitukseksi tuli kuitenkin ihan kohtuullisen raskas, koska ohjelmassa oli paljon kovavauhtista melontaa. Harjoittelu tässä vaiheessa kautta eroaakin aikalailla talviharjoittelusta, jolloin melon viikoittain 130-150km ja harjoittelussa on mukana vähän enemmän yleisharjoitteluakin. Määräharjoittelusta siis on siirrytty tässä vaiheessa kautta jo enemmän teholliseen harjoitteluun!

Tässä oli siis yksi treeniviikko kaudestani! Kiitos teille kaikille, jotka olette käyneet täällä blogissa viikon aikana vierailulla! Olisikin mukava kuulla kommentteja, ketä täällä on tällä viikolla käynyt postauksia lukemassa ja mitä piditte tästä "teemaviikosta"! Eli kiitos, jos viitsit jättää edes pienen puumerkin vierailustasi kommenttilaatikkoon!

Portugalissa treenit jatkuvat vielä ensi perjantaihin, jolloin illalla lennän Suomeen. Matka jatkuu sitten seuraavana keskiviikkona Puolaan, jossa kilpaillaan ensimmäinen maailman cup -osakilpailua 18.-20.5.

8 kommenttia:

  1. Kiva seurata kuulumisiasi, tsemppiä treenaamiseen.
    Katri

    VastaaPoista
  2. Luettu on ahkerasti, RSS feed auttaa että saa uutiset luettua heti tuoreeltaan :-) Onnea kauden kisoihin ja terveisiä!

    VastaaPoista
  3. Ja minä puolestani bongaan sun FB:n linkityksistä, että blogissa on taas uusia kuulumisia :) Kivaa ja tosi mielenkiintoista lukea, mitä sun reissut pitää sisällään ja miten treenit sujuu :)

    VastaaPoista
  4. Kyllä on ollut mukavaa luettavaa, aamulla ollut kiire tsekkaamaan montako vatsaa väännetty;) Kannustit kokeilemaan miten pulliainen jaksaa vääntää, no ei jaksanut kerralla. Tsemppiä ja KIITOS hienosta blogista
    Krisse

    VastaaPoista
  5. Minä kävin :) -Tuke

    VastaaPoista
  6. Moi Jenni! Melontakouluopellesi Timpalle lähdin netin kautta melaan katteleen, kun pitäis kaveri taas saada pitkästä aikaa vesille. Noh, muutaman hypyn kautta päädyin tänne plokiisi lueskelemaan. Hyvä meisinki sulla. Että eipä tässä muuta kuin tsemppistä pumppista ja sopivast hömppää, niin avot!
    t. Tommi

    VastaaPoista
  7. Moikka Jenni,
    Kiitokset aivan loistavista postauksista harjoitusviikoltasi! Muutamia kysymyksiä tuli mieleen viikkosi harjoitteluun liittyen. En ole varsinaisesti melonnan harrastaja, mutta melonnan harjoittelun monipuolisuus kiinnostaa minua paljon. Miten monta tuntia sinulle kertyy harjoittelua vuodessa? Miten pitkät palautukset pidit ma aamun treenissä 10x750 pk-vedoissa? Miten paljon teet pk-harjoittelua noin yleensä vetoina vs. yhtäjaksoisesti? Mitä liikkeitä maksimi-/pikavoimaharjoittelusi piti sisällään? Miten paljon leuanvetoa kuuluu treeniisi? Minkälainen on tyypillinen max/perusvoimatreenisi leuanvedossa? Minkälainen oli jonkun vatsatreenisi toteutus?
    Harjoitteluusi kuului tässä vaiheessa vuotta ehkä yllättävänkin paljon juoksua. Miten paljon sitä kertyy vuoden aikana? Minkälaisia testituloksia sinulla on siinä (esim. cooper)?
    Samppa

    VastaaPoista
  8. Hei kiitos kaikista kommenteista! Palaan paremmalla ajalla vielä vastailemaan muutamiin kysymyksiin!

    VastaaPoista